اهمیت گردشگری روستایی در توسعه اقتصادی اصفهان| ایجاد فرصتهای شغلی جدید برای ساکنان محلی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش خبرنگار بازار، گردشگری روستایی به عنوان یکی از اشکال نوین گردشگری، به ویژه در مناطق دارای جاذبه های طبیعی و فرهنگی، به سرعت در حال رشد است؛ در این میان استان اصفهان نیز با دارا بودن روستاهای زیبا و تاریخی، به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری روستایی در ایران شناخته میشود.
وجود روستاهای متنوع و جذاب، از جمله روستاهای نایین، ابیانه، و زواره با جاذبههای طبیعی و فرهنگی منحصر به فرد؛ معماری سنتی، فرهنگ غنی، و مناظر طبیعی زیبا، می تواند به عنوان مقاصدی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی عمل کند و در توسعه اقتصاد گردشگری نیز سهم بسزایی داشته باشد.
در این ارتباط مجید یزدان پرست کارشناس اقتصاد گردشگری با اشاره به اهمیت گردشگری روستایی در توسعه اقتصادی اصفهان و مزایای آن نسبت به توسعه های صنعتی مانند توسعه فولادی به بازار می گوید: مهم ترین مزیت گردشگری روستایی ایجاد اشتغال برای ساکنان محلی است.
گردشگری روستایی و فرصت های شغلی جدید برای ساکنان محلی
وی می افزاید: در حقیقت گردشگری روستایی می تواند هم فرصت های شغلی جدیدی را برای ساکنان محلی ایجاد کند و از سوی دیگر با ایجاد مشاغل مرتبط با خدمات گردشگری، مانند راهنمایان محلی، اقامتگاه ها، و فروشندگان صنایع دستی، می تواند کمک شایانی به افزایش درآمد خانواده ها باشد.
یزدان پرست با اشاره به توسعه زیرساخت ها به واسطه این نوع گردشگری تاکید می کند: برای جذب گردشگران، نیاز به بهبود زیرساخت ها از جمله راه ها، برق، آب و خدمات بهداشتی وجود دارد چراکه این توسعه زیرساخت ها نه تنها برای گردشگران بلکه برای ساکنان محلی نیز مفید خواهد بود.
حفظ فرهنگ و سنت ها با رونق گردشگری روستایی
کارشناس اقتصاد گردشگری به حفظ فرهنگ و سنت ها با رونق گردشگری روستایی اشاره کرده و تصریح می کند: حفظ فرهنگ و سنت های محلی از جمله مزایای این نوع از گردشگری است به نوعی که با جذب گردشگران، ساکنان محلی تشویق می شوند تا آداب و رسوم خود را حفظ کنند و این امر به تقویت هویت فرهنگی منطقه کمک می کند.
وی توسعه پایدار را از جمله مزایای گردشگری روستایی برشمرد و گفت: گردشگری روستایی به دلیل وابستگی کمتر به منابع طبیعی و صنعتی، می تواند یک روش توسعه پایدار باشد.
یزدان پرست تاکید کرد: این نوع گردشگری به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی کمک میکند و در مقایسه با توسعه فولادی که معمولاً با تخریب محیط زیست همراه است، یک گزینه گردشگری پاک تر و سازگارتر است، آن هم در اصفهان دیگر توان توسعه صنعتی ندارد.
سرمایهگذاری های کوچک، متوسط و بدون آلودگی
وی گفت: از سویی بر خلاف توسعه فولادی که نیازمند سرمایهگذاریهای کلان است، گردشگری روستایی می تواند از سرمایهگذاری های کوچک و متوسط بهره برداری کند ضمن اینکه توسعه فولادی معمولاً با آلودگی هوا، آب و زمین همراه است. اما گردشگری روستایی می تواند با حفظ منابع طبیعی، به حفاظت از محیط زیست کمک کند.
کارشناس اقتصاد گردشگری بیان کرد: نباید از این نکته غافل شویم که در گردشگری روستایی، بیشتر از منابع محلی استفاده می شود که این امر به تقویت اقتصاد محلی کمک میک ند.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/937789/